Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чому ми погано виглядаємо вранці, – пояснюють фахівці

Буває так, що навіть багатогодинного сну виявляється недостатньо для того, щоб шкіра з ранку виглядала свіжою, а обличчя – не «пом’ятим». Фахівці пояснюють, чому так відбувається.

Сайт ukrhealth.net відібрав п’ять причин, через які відображення в дзеркалі вранці не радує більшість людей.

Причина перша: тертя об подушку. Шкіра обличчя за ніч втрачає вологу – зневоднюються верхні шари, і це природний процес. Ускладнює справу працююче опалення. Через те, що всихаюча шкіра обличчя треться під час сну людини об подушку, легше утворюються заломи і складки, проступають зморшки.

Причина друга: невідповідна поза уві сні. Якщо уважно придивитися до обличчя, можна зрозуміти, на якому боці людина проводить більше часу в сні – з цього боку шкіра швидше піддається обвисанню і виявляється схильна до зморшок. Також через пози уві сні обличчя може набрякати або мяти про подушку. Запам’ятайте: спати на животі шкідливо для зовнішності!

Причина третя: горизонтальне положення тіла під час сну. В той час, як поверхня шкірного покриву сохне, середні і нижні шари шкіри вночі починають вночі надміру насичуватися вологою через те, що людина перебуває в горизонтальному положенні. Наслідок цього – припухлі повіки, одутлість обличчя. Їжа й питво на ніч погіршують цю картину.

Причина четверта: природна блідість. Вночі в організмі підшкірні судини звужуються, тому на ранок обличчя виглядає блідіше звичайного. На такому тлі будь-які недосконалості здаються більш помітними. З цієї причини не потрібно після сну давити прищики або боротися з роздратуванням, – цілком ймовірно, що пройде трохи часу, і все стане набагато менш помітним або невидимим.

Причина п’ята: психологічна. Фахівці стверджують, що вранці людина схильна більш ретельно і критично оцінювати зовнішність, оскільки день тільки почався, і інших об’єктів відволікання поки немає.

Перейти до вмісту