Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Білоцерківська ОТГ першою в Україні отримала спецавтомобіль

Білоцерківська об’єднана територіальна громада (Великобагачанський район) першою отримала спеціальній автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю. Про це повідомляє Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. 

Територіальний центр Білоцерківської ОТГ став учасником конкурсу, оголошеного Міністерством соціальної політики, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

Усього відібрали 25 громад-переможців, які й отримали сучасні авто «Пежо». Першу автівку вручили на Полтавщині.

«На території громади мешкає близько 200 осіб з інвалідністю. Відстані між старостинськими округами досить великі. Окрім того, в об’єднаній територіальній громаді ще багато людей старшого віку, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом. До цього для їх перевезення використовували транспорт сільської ради або шкільні автобуси. Нині ми значно покращимо якість та комфорт перевезення цих категорій наших земляків», – сказав голова Білоцерківської ОТГ Іван Лещенко.

«Білоцерківська ОТГ провела перші вибори ще в 2015 році. З того моменту вона є одним з флагманів реформи не тільки в Полтавській області, постійно очолюючи різноманітні рейтинги. Два роки тому ОТГ стала на рівні держави учасником пілотного проекту з надання соціальних послуг. Сьогоднішня подія – чергове свідчення вірно обраного шляху та акценту керівництва громади на новій якості соціальних послуг», – зазначила директор Полтавського ЦРМС Ірина Балибіна.

Білоцерківська об’єднана територіальна громада  перші вибори провела в 2015 році. У громаді чотири старостинські округи. Громада має один з найбільших в Україні показник власних доходів на одного мешканця. Окрім того, ця невелика ОТГ є «реверсною» – вилучення до державного бюджету складають біля 5 мільйонів гривень. Білоцерківці нині стали єдиними на Полтавщині переможцями конкурсу від Мінсоцполітики.

Перейти до вмісту