Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Азербайджанські “орли”: що відомо про суперника “Ворскли”

Назвали ім’я одного з наступних суперників полтавців на тренувальному зборі у Туреччині.

Нагадаємо, полтавці продовжують готуватися до матчів другої частини чемпіонату України. Завтра, 16 січня, на команду Василя Сачка очікує протистояння з румунським “Клужем”.

За інформацією Azerisport, 23 січня полтавці зіграють азербайджанським клубом “Зиря”, який минулого сезону вилетів з вищого дивізіону країни.

Читайте також:“Ворскла” за крок від втрати ключового гравця

Майбутній суперник полтавців заснований лише у 2014 році, однак за цей короткий час встиг зупинитися за крок до чемпіонства (“срібло” сезону 2015/16).

Розпочалося все з дебюту в чемпіонаті Азербайджану в рамках турніру Першого дивізіону в сезоні 2014/15, де новостворений клуб посів підсумкове п’яте місце. Зважаючи на той факт, що команди, які посіли перші чотири місця в Першому дивізіоні, так і не змогли пройти процедуру ліцензування клубів, необхідну для участі в елітному турнірі, клуб отримав право дебютувати у вищій лізі вже в наступному сезоні, оскільки відповідав всім вимогам Федерації футболу Азербайджану . Таким чином «Зиря» стала 58-ю командою, яка взяла участь у вищому дивізіоні чемпіонату Азербайджану.

 

Дебютний сезон для новачка турніру видався досить успішним: команда відразу ж нав’язала боротьбу за верхню сходинку турнірної таблиці. В результаті перший сезон на вищому рівні приніс команді друге місце в турнірному заліку. Незважаючи на успіхи в чемпіонаті країни клуб не зміг здобути путівку в єврокубки на наступний сезон, так як УЄФА забороняє брати участь в єврокубкових турнірах клубам з менш ніж трирічної історією.

Перейти до вмісту