Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Зігріваємося: безалкогольні рецепти глінтвейну

Глінтвейн прийшов до нас із Центральної Європи. Цей напій має на організм зігріваючу дію. Глінтвейн корисний для ослабленого імунітету, стресів, нервового напруження, а також після фізичних навантажень.

У складі класичного глінтвейну основний компонент – це вино. Але можна приготувати безалкогольний напій, що практично не відрізняється смаковими якостями і тими, які зігрівають, повідомляє 4mama.ua.

Холодною зимою особливо до речі буде безалкогольний глінтвейн. Він підходить як дорослим, так і дітям. Цей напій убереже від застуди і переохолодження. Спеції сприяють поліпшенню кровообігу і обміну речовин, а також розширюють судини і піднімають настрій. Крім усього іншого, глінтвейн може поборотися із безсонням. Тому чашка гарячого напою перед сном, дасть заспокійливий ефект, і ви поринете в сон, навіть не помітивши.

Яблучний глінтвейн

Складові:

Яблучний сік – 1 л
Апельсин – 1 шт.
Цедра лимона – 2 ст. л.
Гвоздика – 3 бут.
Кардамон – на кінчику ножа
Кориця – 2 палички
Мускатний горіх – невеликий шматочок (приблизно з горошину)
Вода – 80 мл

Приготування:

Апельсин потрібно розрізати на часточки. А потім всі наявні інгредієнти кладемо в каструлю і додаємо 1 літр яблучного соку і води.
Далі ставимо на вогонь і нагріваємо до 70 градусів. Важливо не перегріти і не дати закипіти.
Потім знімаємо наш глінтвейн із вогню і ставимо настоюватися 15 хвилин. Потім проціджуємо, насолоджуємося і зігріваємося.

Імбирний глінтвейн

Завдяки наявності імбиру, глінтвейн оздоровлює органи дихання, зміцнює нервову систему, володіє жарознижуючим ефектом. Це свого роду профілактика простудних захворювань.

Складові:

Мелений імбир – 0,5 ч. л.
Чай каркаде (його заваріть заздалегідь, щоб настоявся) – 1 л
Мед – 3 ст. л.
Кориця – 2 палички
Апельсин – 1 шт.
Гвоздика – 2 бутона

Приготування:

Апельсин потрібно вимити, висушити паперовим рушником і нарізати на часточки разом зі шкіркою.

Потім збираємо всі інгредієнти в ємність, в якій ви будете готувати напій, і заливаємо чаєм каркаде.

Тепер ставимо на повільний вогонь і нагріваємо, не забуваючи періодично помішувати. Кип’ятити не потрібно.

Настояти глінтвейн 10 хвилин.

Виноградний глінтвейн

Цей рецепт, більш наближений до традиційного, який готується на основі вина. А у нас в основі – виноградний сік. Виноградний глінтвейн хороший тим, що знижує холестерин, підвищує імунітет і поповнює організм вітамінами, що так актуально взимку.

Виноградний сік (бажано темний) – 1 л
Мед – 2 ст. л.
Гвоздика – 4 бутона
Імбирний корінь – 0,5 ч. л. (Мелений)
Кориця (мелена) – четверту ч. л.
Лимон – 1 шт.
Мускатний горіх – на кінчику ножа
Ізюм – 1ст. л.
Кардамон – на кінчику ножа
Вода – 0,5 склянки

Приготування:

У каструлю налийте виноградний сік і воду і поставте на повільний вогонь.
Лимон помийте, просушіть і наріжте разом зі шкіркою на дольки.
Потім, через 3-4 хвилини потрібно додати інші інгредієнти разом із лимоном.
Напій повинен нагрітися, але ні в якому разі не кипіти. Можна орієнтуватися по бульбашках: як тільки вони починають з’являтися на поверхні – потрібно вимкнути.
Накриваємо глінтвейн кришкою і настоюємо близько 15 – 20 хвилин. Перед подачею не забудьте процідити. І пийте теплим або гарячим.

Система Orphus