Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Завдяки реконструкції на станції Вакуленці неподалік Полтави швидкість пасажирських поїздів на цій ділянці зросте вдвічі

Залізничники регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» здійснили реконструкцію парної горловини ст. Вакулинці з боку роз’їзду Кривохатки – основного ходу, яким швидкісні поїзди прямують з Києва на Схід.

 Роботи проводилися з 22 листопада по 3 грудня. Постійний рух поїздів, включно з експресами Інтерсіті+, став причиною тривалого узгодження «вікон» з усіма задіяними службами та цілодобової роботи колійників, електромеханіків СЦБ та енергетиків, пише Укрзалізниці.

Вхідна горловина ст. Вакулинці – це перехрестя, де зустрічаються головний хід з Полтави-Київської до Харкова, а також примикає гілка на Полтаву-Південну. Через криву ділянку колії швидкість руху поїздів за напрямком Київ-Харків на цій ділянці не перевищувала 40 км/год. Цього недостатньо для ефективної організації високошвидкісного руху, тож головне завдання реконструкції – підвищення швидкості та безпеки руху.

У результаті залізничники переуклали 2 вхідні стрілочні переводи та привели їх до відповідності з технічними умовами, перенесли дві стрілки на нові ординати зі зміщенням до 30 м та спрямили 3 криві, переставили 2 сигнали та уклали нові кабелі.

Завдяки реконструкції, максимальна швидкість прослідування пасажирських поїздів на цій ділянці зросте вдвічі і сягатиме 80 км/год.

Перейти до вмісту