Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

За сприяння обласної служби зайнятості за 11 місяців цього року роботу отримали більше 46 тис

Протягом січня-листопада 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 56,9 тисячі безробітних осіб, що на 4,8 тисячі або на 7,8 % менше, ніж за січень-листопад 2017 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти відповідного періоду 2017 року на 10,4% і становила 9,2 тисячі. Кількість вакансій у базі даних регіональної служби зайнятості збільшилася на 18,6 % до 68,9 тисячі. Про це повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 46,3 тисячі осіб, що на 2,9 % більше відповідного показника 2017 року, в тому числі 23,5 тисячі осіб або 50,8% працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Із загальної чисельності працевлаштованих 26 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштована 1 тисяча безробітних (на 44,9 % більше, ніж за відповідний період 2017 року).

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 14,8 тисячі громадян. Найбільш поширені види громадських робіт: інформування населення про субсидії та благоустрій населених пунктів.

Для забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців за направленням обласної служби зайнятості 7,4 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, зросла у 2,3 рази та становила 3 тисячі осіб.

Станом на 01.12.2018 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 15,7 тисячі безробітних, з них отримували допомогу по безробіттю 12,7 тисячі людей.

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 грудня 2018 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, збільшилася на 43,9 % та становила 3,7 тисячі одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 5,2 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (29,4%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (17,1%).

Перейти до вмісту