Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Влада підтримує людей, які свого часу прийшли на захист здоров’я всієї української нації, – Валерій Головко

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко зустрівся з активом громадських чорнобильських організацій.

Під час зустрічі говорили про ініціативи Полтавської області для підтримки ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

«Нині область виходить з ініціативами щодо збільшення фінансування лікування та відпочинку представників цієї категорії населення. І на черговій сесії обласної ради започатковуємо ініціативи, які працюватимуть лише на Полтавщині. Це й збільшення коштів на відшкодування вартості путівок, ліки, одноразова матеріальна допомога та інше. У межах наших можливостей влада підтримує людей, які свого часу прийшли на захист здоров’я всієї української нації», – зазначив Валерій Головко.

Серед проблем, які найбільше хвилюють чорнобильців, каже голова обласної ГО «Союз Чорнобиль України» Віктор Шкурпела, – оздоровлення та пенсії.

«У нас чорнобильці отримують мінімальні пенсії. Були б виплати більші, тоді могли б купити і ліки, й оздоровитися, і нормально харчуватися. В області гарна курортно-лікувальна база. Домовляємося з керівництвом області, щоб зменшувати вартість путівок. І за рахунок обласного бюджету нам вдається збільшити кількість відпочивальників», – сказав Віктор Шкурпела.

Представники громадських чорнобильських організацій отримали почесні грамоти з рук голови Полтавської облдержадміністрації.

Перейти до вмісту