Ви тут:
Суспільство 

Вчені назвали дозу алкоголю, яка не становить загрози для здоров’я

Скільки можна випити без побоювань за свій організм? Дослідники з Королівського університету Белфаста визначили: випивати, якщо вже є потреба, можна і щодня. Але не більше 10 грамів чистого спирту.

Вчені виявили, що при споживанні алкоголю у вищеназваному обсязі спостерігається найнижчий ризик розвитку онкологічних захворювань. Даний висновок був зроблений науковцями після того, як вони проаналізували дані про стан здоров’я понад 99 тисяч осіб, повідомляє ukrhealth.net

Медики зібрали групу добровольців (понад 99 тисяч осіб), з якими зустрілися у 1998 і 2000 роках. За цей час у понад 12,5 тисяч чоловік був діагностований рак, більше 9 тисяч – померли.

Аналіз цієї статистки виявив дуже цікаву кореляцію. Виявилося, що люди, які вживали алкоголь, який містить 10 грамів чистого спирту, не більше і не менше, – володіли найнижчим ризиком смерті від раку або серцево-судинних захворювань.

Раніше бразильськими вченими з Університету Сан-Паулу було встановлено, що алкоголь може сприяти зміцненню серця. З’ясувалося, що при його засвоєнні виробляються ферменти, які сприяють очищенню тканин від токсичних речовин і допомагають серцевому м’язу бути краще захищеним від пошкоджень.

Перейти до вмісту