Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні стартував Всеукраїнський тиждень права

10 грудня в Україні розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є ознайомлення школярів і студентів із базовими знаннями про свої права, уміння використовувати їх на практиці та, за потреби, захищати.

У Міністерстві освіти зазначають, що під час тижня права у навчальних закладах мають відбутись книжкові виставки, правові конкурси, лекції досвідчених юристів, уроки з протидії булінгу тощо, пише Освіта.ua

Планується, що під час проведення заходів учні та студенти дізнаються, куди звертатися, щоб захистити свої законні інтереси, де знайти потрібну інформацію, як протидіяти дискримінації та насильству на різних рівнях. Вони також розглянуть права учасників АТО/ООС, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб.

До проведення заходів долучаться представники міністерств, місцевої влади, громадських організацій, депутати, науковці та митці.

За словами заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея, план тижня права побудований таким чином, щоб охопити учасників освітнього процесу різного віку – від учнів початкової школи до студентів вишів.

«Ми прагнемо через подібні заходи виховувати у дітей повагу до честі та гідності іншої людини, відповідальність за свої вчинки тощо», – зазначив Хобзей.

Всеукраїнський тиждень права триватиме до 14 грудня.

Перейти до вмісту