Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Оржицькому районі провели перше засідання Ради регіонального розвитку

Відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку Оржицького району під головуванням виконувача обов’язків голови райдержадміністрації Мирослава Боговика.

Мирослав Боговик на початку засідання закцентував увагу на ролі Ради регіонального розвитку й початку формування дорожньої карти розвитку Оржицького району на 2019-2021 роки, яка стане основою для розробки Плану перспективного розвитку Оржицького району, повідомляють у Полтавській ОДА.

– План перспективного розвитку не повинен носити формальний характер. Він має включати всі пріоритетні напрямки галузей і стати локомотивом подальшого розвитку району, – зазначив Мирослав Боговик.

Також він проінформував присутніх про досягнення району за 2014-2018 роки, масштабні проекти, які реалізовані за відповідний період. Так, наприклад, у галузь енергозбереження інвестовано 23,5 млн грн. У 2015 році два навчальних заклади переведено на опалення альтернативними видами палива. Протягом 2017 року в шість сільських будинків культури придбано електричні системи опалення. Найбільше енергоефективних заходів реалізовано в загальноосвітніх і дошкільних закладах (заміна вікон). Проведено капітальний ремонт Оржицького РБК на загальну суму 3 млн грн.

Протягом останніх років проведено поточний-середній ремонт трьох автомобільних доріг загального користування місцевого значення та аварійний-ямковий ремонт п’ятьох доріг, а також ремонтні роботи відрізків шляху комунальної власності проведено у 12 сільських, селищних радах району.

Мирослав Боговик розповів і про перспективи розвитку району на 2019-2021 роки. Насамперед це завершення будівництва нової амбулаторії в смт Новооржицьке, відновлення автобусного сполучення, належного утримання й обслуговування автомобільних доріг району відділком райавтодору.

Під час обговорення голова Оржицької районної ради Володимир Козина зазначив, що перевагою повинні стати проекти в галузях освіти, охорони здоров’я й надання соціальних послуг населенню:

– Ми повинні чітко бачити перспективи функціонування соціальних установ району – закладів освіти, охорони здоров’я, культури та інших, в які об’єкти вкладати кошти, а де краще провести реорганізацію.

Начальник відділу економічного та агропромислового розвитку райдержадміністрації Віктор Ванцак повідомив, що до розробки Плану перспективного розвитку району повинні долучитися не лише депутати місцевих рад, а й громадські організації.

За результатами першого засідання Ради регіонального розвитку прийнято рішення, згідно з яким усі структурні підрозділи райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування, громадські організації повинні подати пропозиції до райдержадміністрації для розробки Плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки і провести його обговорення на засіданні Ради регіонального розвитку 21 грудня 2018 року.

Перейти до вмісту