Ви тут:
Р Суспільство 

Українці бачать Анатолія Гриценка єдиним кандидатом від демократичної опозиції

Соціологічна група “Рейтинг” оприлюднила дослідження громадської думки, згідно із яким на Президентських виборах українці хочуть побачити єдиним кандидатом від демократичної опозиції Анатолія Гриценка.

 

Під час опитування учасникам запропонували на вибір 12 кандидатів від демократичної опозиції. Серед них — лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко, співак Святослав Вакарчук, міський голова Львова Андрій Садовий, народні депутати України Єгор Соболєв, Віктор Чумак, Ганна Гопко, Мустафа Наєм та інші.

У результаті, із відривом від інших кандидатів, перше місце в опитуванні здобув лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко. Його кандидатуру підтримало понад 23 % респондентів. Друге місце у співака Святослава Вакарчука, який має 18 %. Садового бачать в якості єдиного кандидата лише 8% опитаних українців. Решта кандидатів здобули 3 і менше відсотків підтримки.

Таким чином, на думку українців, на майбутніх президентських виборах у березні 2019 року єдиним кандидатом від демократичних опозиційних сил має бути лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко. Ідею про те, що демократична опозиція повинна піти на вибори з єдиним кандидатом, підтримує 40 % опитаних, тоді як противників такої думки вдвічі менше.

Соціологічне дослідження групи “Рейтинг” проводилося по всій Україні, крім окупованих територій Криму і Донбасу, з 29 вересня по 14 жовтня.

Також нагадаємо, що за даними спільного опитування Центру “Соціальний моніторинг”, Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременко, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи “Рейтинг”, Анатолій Гриценко перемагає всіх можливих кандидатів у другому турі виборів президента.

Перейти до вмісту