Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Україна протистоїть російській пропаганді, що схожа за своїми методами на «геббельсівську», – Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна так само, як і весь світ зіштовхнулася з масовою пропагандою та розповсюдженням фейкової інформації, яку використовує Росія у гібридній війні з нашою країною.

Про це він заявив на зустрічі із студентами Івано-Франківщини, повідомляє інтернет представництво Президента України.

Глава держави подякував студентам за підтримку пріоритетів, які є визначними для державотворення.

«Чи може бути держава без мови? Ні. Це Колосс на глиняних ногах, якого дуже легко знищити. Чи може бути держава без армії? Ні. Якби ми були членом Воєнного союзу, ще б так сяк… А коли ми віддали ядерну зброю і нічого не отримали навзаєм. Будапештський меморандум виявився папірцем. І армію розкрали і знищили. Саме існування нашої української держави виявилося під питанням. Не просто під загрозою. Навіть під питанням», – зазначив він.

Читайте також: Порошенко наголошує, що воєнний стан законодавчо захищає українських воїнів і не обмежує конституційні права і свободи громадян

«І з чого має починати Президент? Захищати мову, захищати армію і побудувати церкву. Що я і робив. Я дуже дякую українському нардові, що він це підтримав», – сказав він.

Петро Порошенко, відповідаючи на питання як Україні протидіяти масштабній пропагандистській антиукраїнській кампанії, що розв’язана Росією, адже вона використовує методи пропаганди, схожі на ті, які використовувалися пропагандистом нацистів Йозефом Геббельсом, погодився із таким порівнянним. «Система пропаганди росіян дуже подібна, на жаль», – сказав Президент.

«Чи є це проблема України, або тільки України? Ні. Всі зараз говорять про втручання Росії у вибори в США. Всі говорять про втручання Росії в референдум в Нідерландах. Всі говорять про втручання Росії в Брекзіт про вихід з Європейського Союзу», – заважив він.

«Все, що можна зруйнувати, будь-які системи, які базуються на західних цінностях – у Росії наче кістка в горлі. Саме тому зараз ми всі об’єднуємося для того щоб протистояти унікальній політиці дезінформації. Коли використовуються демократичні стандарти для того, щоб зруйнувати демократію», – сказав Президент.

«І це проблема, яка зараз стоїть перед усім західним світом, включаючи Україну. І ми маємо з цим боротися», – додав Петро Порошенко.

Він нагадав, про заборону трансляції в Україні російських пропагандистських каналів, бо вони не є засобами масової інформації, вони є пропагандою ворога. Так само і були заборонені російські соціальні мережі, бо вони були базою, яка в повній мірі використовується ФСБ.

«Ми будемо співпрацювати, в тому числі і через створення спеціальних трастових фондів, які будуть запроваджувати певні заходи для боротьби з російською пропагандою», – зазначив він.

Президент також звернувся до студентів: «Не дивіться російських каналів. Нічого там правильного не буде».

Перейти до вмісту