Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У селищі Новооржицьке Оржицького району будують нову амбулаторію

Понад 2000 жителів Новооржицького будуть отримувати медичні послуги у новій амбулаторії. Вона стане однією з 27, які збудують на Полтавщині в межах реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України.

Полтавська область долучилася до розвитку мережі сільських амбулаторій однією з перших в Україні. Це результат активної позиції очільника адміністрації Валерія Головка. Будівельні роботи тривають вже у 18 населених пунктах.

– Закінчилися часи, коли зміни в сільській медицині закінчувалися латанням даху чи фарбуванням стін. Ми підтримуємо ініціативу Петра Порошенка – будуємо сучасні амбулаторії! Це абсолютно новий формат для сіл і, впевнений, він буде результативним, – розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Амбулаторія у селищі Новооржицьке будується за типовим проектом Мінрегіону. Її зводять зі збірного залізобетону з утеплювачем. Це забезпечує швидке будівництво і високу міцність конструкцій. На сьогоднішній день завершується етап монтування стін та перекриттів, незабаром зведуть покрівлю майбутнього медичного закладу.

– Будівницвто амбулаторії відбувається дуже швидко, але це не позначається на якості. Бригади відповідально виконують свою роботу, вони забезпечені необхідною технікою і будматеріалами. Темп і якість робіт не викликають жодних питань, – зазначив виконуючий обов’язки голови Оржицької районної державної адміністрації Мирослав Боговик.

Нова амбулаторія буде забезпечена усім необхідним для надання медичного обслуговування населенню селища Новооржицьке. В ній буде кабінет щеплень, процедурна та оглядова кімнати, лекторний куток. Медичний заклад буде оснащений пандусами та іншими зручностями для пацієнтів з інвалідністю. Надаватимуть медичні послуги населенню 1-2 лікарі та 3 медсестри.

– Стара амбулаторія розташовується на другому поверсі будинку, що дуже незручно для обслуговування пацієнтів похилого віку та осіб з інвалідністю. Відкриття нового медичного закладу є нагальною потребою для нашого селища. Я радий, що вже скоро ми зможемо допомагати людям у теплому затишному приміщенні, – поділився завідувач амбулаторією Володимир Бондаренко.

Після завершення основних будівельних робіт бригади перейдуть до благоустрою прилеглої території. Будівництво амбулаторії відбувається в дуже короткі строки – вже у березні 2019 року жителі Новооржицького зможуть отримати медичне обслуговування в новій будівлі.

– Для сільських жителів це значний прогрес. Більшість із них не знали гідних умов медичного обслуговування у своїх населених пунктах. Ми робимо все можливе, щоб закінчити роботи вчасно і передати будівлі в експлуатацію, – наголосив голова Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Перейти до вмісту