Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині презентували проект будівництва сміттєпереробного комплексу

У приміщенні Пирятинського ліцею відбулась зустріч з громадою щодо презентації ідеї-проекту по будівництву на території Пирятинського полігону ТПВ сміттєпереробного комплексу, в якій взяли участь представники громадськості, засобів масової інформації, навчальних закладів, підприємств міста, депутатського корпусу та просто небайдужі пирятинці.

Про це повідомили у Пирятинській міській раді.

Міський голова Олексій Рябоконь поінформував громаду про проведену роботу за період з 2011 по 2018 роки у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Заходи щодо організації системи збору ТПВ на території міста реалізуються виконавчим комітетом впродовж семи років: покращено матеріально-технічну базу КП „Каштан“ (за цей час придбано два сучасних сміттєвози, євроконтейнери, збудовано майданчики для контейнерів, розроблено маршрути руху спецтранспорту для збору сміття, встановлено контейнери в приватному секторі нашого міста та в селах об’єднаної громади та, в рамкам міжмуніципального співробітництва, в інших селах району, упорядкувано полігон ТПВ, облаштовано під’їзну дорогу до нього, виконано часткове огородження полігону, встановлено вагончик для працівника сміттєзвалища, збудовано ангар для зберігання спецавтомобілів). Для підвищення екологічної свідомості наших жителів затверджено еколого-просвітницька програма міської ради, проводиться робота з населенням по укладенню договорів на вивіз сміття.

Впродовж 2017-2018 років проводилася реконструкція існуючого сміттєзвалища на полігон ТПВ. Загальна кошторисна вартість проекту складає понад 14 млн. грн. У 2017 році за підтримки обласної ради поданої міською радою програми, виконано роботи на суму близько 6 млн. грн. за рахунок обласних коштів та бюджету міської ОТГ (пошарове захоронення сміття, частково облаштовано господарську зону).

Представники підприємства ТОВ „Нове будівництво та реконструкція“ Ігор Галецький та Олег Ярошенко провели презентацію свого проекту переробного комплексу твердих побутових відходів. Цей проект передбачає будівництво екологічно безпечного комплексу, який зможе переробити 96 відсотків побутового сміття (за винятком небезпечних відходів: батарейки, лампи, медичні відходи тощо).

Перейти до вмісту