Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочали встановлювати головну міську ялинку (ФОТО)

У Полтаві розпочалася підготовка до новорчіних свят. Уже повністю виконані роботи зі встановлення святкової ілюмінації на території міста. Нині ж – тривають роботи з облаштування новорічної конструкції на Театральній площі.

До робіт з монтування головної міської ялинки долучилися працівники комунальних служб «Декоративні культури» та «Міськсвітло». Виконуючий обов’язки керівника КП «Декоративні культури» Сергій Луценко розповів, що цьогоріч роботи по встановленню ялинки дещо відрізняються від попередніх років, адже конструкція, яку запланували встановити, – складніша:

– Окрім ялинки, тут ще передбачена величезна конструкція. Наше завдання зараз – змонтувати ялинку так, аби це було не просто гарно, але й безпечно. Цьогоріч ялинку встановлюємо не там, де торік. Тут існує питання щодо рівності поверхні. Аби забезпечити стійку конструкцію, ми виготовили підставки із дуба. Клумби будемо засипати та накривати агроволокном. Буде встановлений вагончик, який буде під’єднаний до електромережі, звідки буде здійснюватися охорона площі.

Змонтувати саму ялинку планують за три дні. Потім – відбуватимуться роботи з монтування святкової конструкції з ілюмінацією. Висота ялинки складає 20 метрів, а уся новорічна конструкція – 40 метрів в діаметрі.

Нагадаємо, відкриття головної міської ялинки заплановане на 19 грудня, у День Святого Миколая.

Перейти до вмісту