Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві перевіряють техстан автобусів, які претендують на міжміські та приміські маршрути

11 грудня з 9-ї до 11-ї години біля Полтавської облради комісія перевіряє технічний стан транспортних засобів, які пропонуються для використання на маршрутах.

Ці автобуси планують взяти участь у конкурсі з перевезення пасажирів на міжміських, приміських та внутрішньо обласних маршрутах, які виходять за межі районів. Конкурс запланований на 27 грудня. До складу комісії входять представники Нацполіції, Укртрансбезпеки та управління інфраструктури. Повідомили у Полтавській ОДА.

«У першу чергу комісія перевіряє необхідні документи водія, технічний стан автобусів, наявність оглядової інформації, гуму, справність автомобілів, чи є в наявності аптечки, вогнегасники, знаки аварійної зупинки тощо. І якщо все відповідає вимогам з безпеки руху, тоді автобус допускається до конкурсу. Якщо комісія виявляє недоліки, то далі перевізнику дається  час на їхнє усунення. Після цього автобус проходить повторний огляд, і якщо все відповідає вимогам, транспорт допускається до конкурсу. Якщо ні, то його знімають з конкурсу», – розповів начальник відділу транспорту управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Гайдар.

Сьогодні комісія перевірить 25 автобусів. Стільки ж – завтра, 12 грудня. Всього на конкурс надійшли заявки від 36 перевізників, які пропонують 52 автобуси.

Перейти до вмісту