Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві нагородили лауреатів премії імені Миколи Ярошенка

7 грудня у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулось урочисте вручення премії імені Миколи Ярошенка та відкриття виставки, присвяченої пам’яті полтавського живописця Андрія Сербутовського.

Привітала лауреатів премії та усіх присутніх заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Бойченко, повідомляють у міській раді.

Вона зазначила, що усі роботи, представлені на розсуд журі, – гідні перемоги:

– Цьогоріч на конкурс надійшло 8 клопотань на присудження премії. Були представлені чудові роботи, які пройшли через комісію фахівців. Важливо, що члени журі були однодумні в своїх поглядах і всі номінації отримали своїх переможців за більшістю голосів, без суперечок.

Людмила Бойченко зауважила, що з часів створення цієї премії, її розмір суттєво збільшився. Нині вони становить 2,5 тисяч гривень.

Під час урочистостей заступник міського голови Людмила Бойченко та депутат міської ради Едуард Волков вручили лауреатам дипломи, сертифікати грошової винагороди на 2 500 грн та пам’ятні медалі.

Депутат міськради Едуард Волков зауважив, що міська премія імені Миколи Ярошенка уже відома за межами міста, що дає змогу розвиватися Полтаві як туристичному центру:

– Подібні премії є дуже важливими. Наш полтавський край завжди славився відомими талантами, художниками, поетами, письменниками. І сучасні митці – не виключення, – зауважив депутат. – Ми повинні використовувати це для розвитку нашого міста, для розвитку туризму, для розвитку бренду міста.

Так, лауреатами премії імені Миколи Ярошенка у 2018 році визнані:

У номінації: «Образотворче мистецтво. Живопис» – полтавський живописець, активний учасник найрізноманітніших мистецьких акцій, виставок, пленерів в Україні та за кордоном, член НСХУ Величко Ігор Якович;

У номінації: «Образотворче мистецтво. Графіка» – графік, аквареліст, плакатист, член НСХУ Бернацький Володимир Ніфонтович;

У номінації: «Образотворче мистецтво. Скульптура» — скульптор і кераміст, викладач Полтавської дитячої художньої школи Пашинський Святослав Іванович;

У номінації: «Громадська діяльність. Організація і проведення мистецьких акцій» – колектив працівників відділу мистецтва Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського (завідувач Вікторова Галина Митрофанівна);

У номінації: «Наукові праці та дослідження в галузі мистецтва» – кандидат філологічних наук, доцент кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Орлова Ольга Василівна;

У номінації: «Сприяння розвитку музею та поповненню колекції Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка» дизайнер і художник-модельєр який у 2018 р. передав музею в дар колекцію порцеляни та світлин кінця ХІХ – початку ХХ століття Матвєєв Юрій Володимирович.

Після вручення нагород усі мали змогу оглянути виставку присвячену пам’яті полтавського живописця Андрія Сербутовського, з фондової збірки Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка із залученням приватних збірок полтавських колекціонерів.

Перейти до вмісту