Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Гадячі почнуть чіпувати безпритульних собак

Питання відлову та стерилізації безпритульних тварин давно хвилює гадячан. На сесіях міської ради неодноразово обговорювалось це питання. І на останньому пленарному засіданні депутати одноголосно затвердили Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, розраховану на 2019-2020 роки.

Про це пише Гадяч News.

Згідно з нею, чотирилапих безхатченків почнуть чіпувати. Іншими словами, присвоювати тваринам ідентифікаційний номер, по якому можна буде дізнатися деталі стерилізації та проведене щеплення. Відомості заноситимуть в єдину базу реєстрації собак.

На МКП «Комунсервіс» покладено обов’язок укладати договори з організаціями, що займаються відловом безпритульних тварин. На ці цілі з міського бюджету виділено 21,4 тис грн.

“Усе робитимемо гуманним методом. Після відлову тварину направлять до управління Держпродспоживслужби в Гадяцькому районі, де чотирилапого оглянуть, вакцинують від сказу, проведуть процедуру ветеринарної обробки – видалення органів розмноження (біостерилізація), а на вухо почеплять спеціальну бирку. Після всіх проведених процедур, подальшого догляду тварина не вимагає. Після стерилізації, через сім днів собак випускають на вулицю. Побачивши тварину з биркою, люди будуть впевнені, що вона – стерильна”, – розповідають у міській раді.

На біостерилізацію з міського бюджету виділено 20 тис грн.

Як повідомили в міській раді, відловлювати безпритульних тварин у Гадячі вже почали.

Перейти до вмісту