Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

У 2019-му у Полтаві з’явиться 50 нових тролейбусів та електронні квитки, а поки міська влада закликає перевізників виконувати закон

Полтавська міська влада закликає перевізників припинити маніпуляції та не сіяти в місті паніку щодо імовірного скорочення кількості транспорту та виконувати домовленості.

Як повідомляють у Полтавській міській раді, секретар Олександр Шамота зазначив, що депутатський корпус та виконком зацікавлені у вирішенні цього питання:

– Ми працюємо над поліпшенням інфраструктури міста, зокрема і над транспортними питаннями. Дійсно, ми вкотре переконуємося, що панацея для Полтави – це розвиток комунального підприємства та комунального транспорту. Ми розірвали договір з приватною фірмою, яка здійснювала диспетчеризацію та відновили КП «Центральна диспетчерська служба міських пасажирських перевезень» – вона здійснюватиме моніторинг перевізників. Ми відновили співпрацю з Європейським Банком регіонального розвитку, завдяки якій уже в наступному році автопарк «Полтаваелектроавтотранс» поповниться 50-ма новими тролейбусами. Також ми підготували документи для запровадження єдиного електронного квитка і плануємо завершити процес реалізації цього проекту, – зазначив Олександр Шамота.

Секретар Полтавської міської ради пояснив, чому вбачає вирішення проблем за комунальним транспортом. Каже – це запорука безвідмовної роботи системи.

– Це транспорт, який завжди буде коштувати полтавцям щонайменше вдвічі дешевше. Окрім того, це транспорт, який можна якісно моніторити, він їздить за графіком і до пізнього вечора незалежно від наповнюваності. Це означає, що сьогодні ми маємо робити ставку на закупівлю ще нових автобусів і тролейбусів. Сьогодні, в тій ситуації, яку створили окремі приватні перевізники, ми вивели на маршрути максимальну кількість комунального транспорту, і це дало змогу уникнути транспортного колапсу.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів (питання ЖКГ) Олексій Чепурко говорить, що проігнорувати виклично непорядну поведінку частини перевізників міська влада не може, адже від цього, та ще в складних погодних умовах, постраждають полтавці:

– Сьогодні перевізники намагаються нас шантажувати, але ми в такій площині працювати не будемо. Потрібно захистити інтереси пасажирів, і я це роблю. Моніторимо тих, хто сьогодні порушив договірні умови і не вийшов на маршрути. Це буде приводом для накладення на таких перевізників санкцій і покарань. З іншого боку, ціни на паливно-мастильні матеріали зростають, тому вартість проїзду потрібно обраховувати, виводити реальний економічно обґрунтований тариф. Але це має бути результат економічних розрахунків спеціалістів, а не вигадана кимось цифра.

Зокрема, за словами заступника міського голови з питань ЖКГ, будуть підготовлені відповідні приписи, які стануть аргументом для розірвання з такими перевізниками договорів. Потім буде оголошено конкурс на отримання маршрутів іншими перевізниками, які будуть готові працювати. Частина таких конкурсів уже оголошена та опублікована.

Перейти до вмісту