Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Три базові правила для схуднення без дієт, – поради дієтолога

Худнути без дотримання дієт можливо, це підтверджують і самі дієтологи. Але таке схуднення недосяжно без дотримання певних умов.

Дієтолог Людмила Запашна дала кілька рекомендацій, які допомагають розпрощатися із зайвими кілограмами, не дотримуючись якоїсь конкретної дієти, повідомляє ukrhealth.net

Правило №1: Нормально харчуватися. За словами Запашної, необхідно виробляти звичку до регулярності: щодня повинні бути сніданок, обід, вечеря, два-три легких перекуси плюс пиття чистої води в перервах. Фахівець стверджує, що людині, яка в цілому харчується правильно, не страшно епізодичне вживання шкідливих і калорійних страв.

«У раціоні повинні переважати корисні продукти: каші, м’ясо, риба, овочі, мінімальна кількість жиру. Якщо основу постійного живлення складають страви здорові і корисні, то нічого страшного не трапиться, якщо ви захочете з’їсти шматок торта або булочку, чи дозволите собі келих вина», – сказала Людмила Запашная.

Правило №2: Режим дня. Дієтолог зазначає, що багато її пацієнти із зайвою вагою – це люди, які витрачають дуже багато часу на роботу. Будь-які перекоси в режимі існування – це стрес для організму, від якого він «захищається» доступними йому механізмами. Зокрема, збільшенням апетиту і загостреним бажанням вживати жирне і солодке (ці компоненти сприяють виробленню антистресових речовин в організмі).

«Для схуднення дуже важливо налаштувати режим дня таким чином, щоб залишався час на відпочинок, особливо – на повноцінний сон», – підкреслила фахівець.

Правило №3: Фізична активність. Умова активності – це обов’язкова складова процесу схуднення, заявила експерт. Зовсім не потрібно виснажувати себе тренуваннями, – але щоденна розминка або зарядка в такому випадку повинні бути неодмінно. Якщо хочеться бачити відчутні результати, потрібно вибирати більш активне існування – пробіжки в парку, їзду на велосипеді, плавання в басейні, походи в ліс, тривалі піші прогулянки.
Читайте також: Помело: корисні властивості

«Потрібно якісно їсти, спати і більше рухатися, без цього схуднення не відбудеться», – підсумувала дієтолог.

Перейти до вмісту