Ви тут:
Суспільство Україна 

Проти Росії мають бути запроваджені нові жорсткі санкції – Президенти України та Литви

Президент України Петро Порошенко та Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте наголошують на необхідності запровадження нових жорстких санкцій проти Росії як країни-агресора.

«Ми закликаємо наших міжнародних партнерів вжити жорстких заходів для зупинення агресивних зазіхань Росії у Чорному і Азовському морях та забезпечення свободи навігації у регіоні. Ми надзвичайно вітаємо національні санкції, які застосувала Литва проти учасників агресивних дій в Чорному морі і закликаємо інших партнерів також послідувати позитивному прикладу Литви», – наголосив Президент України під час спільної з Президентом Литовської республіки прес-конференції.

В свою чергу, Даля Грібаускайте повідомила, що Литва вже запровадила національні санкції проти осіб, які вчинили акт агресії в Керченській протоці проти українських військових моряків.

«Ми прийняли наші національні санкції проти людей, які відповідальні за атаку на українських моряків в Керченській протоці. Вони тепер не зможуть займатися економічною та іншою діяльністю в нашій країні», – сказала Президент Литви. Вона також повідомила, що наступного тижня відбудеться засідання Ради Європейського Союзу, під час якого буде обговорюватися питання санкцій проти Російської Федерації.

«Азовське море не є територією Росії. В цих водах діють усі міжнародні домовленості і угоди. Росія, так само як і усі інші країни, має чітко виконувати вимоги цих міжнародних угод. Якщо ні, ми будемо й надалі підтримувати Україну, будемо збільшувати свою воєнну присутність», – сказала Президент Литви.

«Ми маємо забезпечити вільне пересування кораблів в Керченській протоці. Ми дуже чітко говоримо про свою воєнну та гуманітарну підтримку Україні і відкрито про це заявляємо», – підсумувала Даля Грібаускайте.

Перейти до вмісту