Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

Прес-конференція “Маленькі цілі тютюнових гігантів”

10 грудня  о 12.30 в ОКІА «Новини Полтавщини» (м. Полтава, вул. Соборності, 45) відбудеться прес-конференція, під час якої ГО «Центр громадянського представництва «Життя» презентує результати моніторингу реклами тютюну біля шкіл «Маленькі цілі тютюнових гігантів». Моніторинг провели за методологією школи громадського здоров’я університету Джона Гопкінса (США) в червні-липні 2018 р. в Полтаві та чотирьох інших обласних центрах України.

Разом із представниками охорони здоров’я й народними депутатами учасники прес-конференції обговорять заходи, які необхідно реалізувати для захисту дітей та молоді від маніпулятивної реклами тютюну, яка є в магазинах, супермаркетах і кіосках.

Запрошені спікери:

Наталія Веселова, народний депутат України;

Юрій Бублик, народний депутат України;

Дмитро Купира, координатор адвокації ГО «Життя»;

представники Департаменту охорони здоров’я ОДА.

Довідка. З 2012 року Україна заборонила рекламу тютюнових виробів на будь-яких носіях окрім спеціалізованих сайтів. За останні роки тютюнова індустрія посилила використання інших маркетингових інструментів для залучення людей до куріння, попередити які покликані законопроекти №4030а та №2820.

Big Tobacco Tiny Targets, або Маленькі цілі тютюнових гігантів – глобальне дослідження маркетингу транснаціональних тютюнових компаній, спрямованого на дітей і підлітків, проводилося більш ніж у 24 країнах світу. Дослідження показало, що тютюнові компанії використовують схожі тактики у всьому світі: масова реклама, просування дешевих і навіть безкоштовних тютюнових виробів, розміщення продукції в найбільш помітних місцях у точках продажу, продаж сигарет у вуличних кіосках поруч зі школами. Тютюнові вироби, їхня реклама та назви брендів часто видно зі шкіл, тому дітям складно їх не помітити.

Інформація про захід за посиланням: http://tobaccocontrol.org.ua/news/anons-chi-povierniet-sia-ditina-kurtsiem-zi-shkoli-priezientatsiia-monitoringhu-rieklami-tiutiunu-u-poltavi.

Попередня акредитація представників ЗМІ обов’язкова до 10 грудня 12.00 за посиланням: https://goo.gl/forms/TapdX2oVdWsh3HTD2.

Для контактної інформації: Дмитро Купира, координатор адвокації ГО «Життя»,044 234 93 20, [email protected].

Перейти до вмісту