Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська державна аграрна академія та Головне територіальне управління юстиції в Полтавській області підписали Меморандум

В рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» Полтавська державна академія разом із Головним територіальним управлінням юстиції в Полтавській області підписали Меморандум про співпрацю. Ним передбачено загальні положення щодо взаємодії та комплекс комунікаційних і наукових заходів щодо забезпечення інформованості населення з питань прав людини.

Як повідомили на сайті академії, підписання вищезазначеного Меморандуму направлено на створення дієвих умов щодо реалізації конституційних прав громадян, підвищення рівня їх правових знань; проведення правоосвітніх заходів; дозволить консолідувати зусилля та поєднати цілі державних органів та освітніх інституцій у напрямі утвердження й забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави. Крім того, це сприятиме формуванню правової культури та правової свідомості у суспільстві.

Також представники Головного територіального управління юстиції в Полтавській області з приводу відзначення Міжнародного дня прав людини провели семінар з науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти академії.

“Досягнення високого рівня правової культури суспільства не можливе без зусиль сучасного закладу вищої освіти, системи освіти в цілому, демократизації засад, що базуються на загальнолюдських правових цінностях: виховання поваги до прав людини й основних свобод, піднесення культури прав людини, утвердження людської гідності та поваги до права”,- йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту