Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На засіданні Ради регіонального розвитку обговорювали плани перспективного розвитку Полтави

13 грудня відбулось засідання Ради регіонального розвитку міста Полтава під головуванням секретаря міської ради Олександра Шамоти.

На захід були запрошені заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко та Людмила Бойченко, депутатський корпус Полтавської міської ради, представники Ради директорів міста, Ради підприємців Полтави, начальники управлінь та відділів міськвиконкому, підприємці, представники бізнесу-сектору та КО «Інститут розвитку міста», повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

З метою налагодження ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів Указом Президента України створено Раду регіонального розвитку як консультативно-дорадчий орган при Президентові України та затверджено відповідне Положення. Цим Указом запропоновано створення регіональних Рад.

На порядку денному засідання Ради – презентація Концепції інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030».

Секретар міської ради зазначив, що Полтава вже має покроковий план інтегрованого розвитку на майбутні роки:

“Концепція «Полтава 2030» – це перш за все та конституція, за якою має формуватися майбутній бюджет міста, планування та розвиток міста, напрямки, в яких буде розвиватися місто. Глибоко переконаний: маючи покроковий план, який створений за допомогою спеціалістів «Інституту розвитку міста» з урахуванням побажань мешканців міста, ми зможемо мати стратегію інтегрованого розвитку до 2030 року. Це перший такий документ, за допомогою якого ми зможемо отримати чітку візію міста на найближчі 12 років”.

Директор КО «Інститут розвитку міста» Юрій Левченко розповів учасникам заходу про напрацювання Концепції.

“Безліч зустрічей з мешканцями, громадою, владою, завдяки яким ми зуміли виокремити шість напрямків роботи, з яких і складається цей документ. Для виконання цієї Концепції було створено 67 проектів. Якщо ми зараз розпочнемо втілювати всі ці проекти, до 2030 року ми отримаємо результат. Сьогодні ми презентуємо дану Концепцію задля того, щоб Рада директорів, Рада підприємців, активна громада міста долучилася до реалізації нашої Конституції міста”.

Під час свого слова заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Юрченко окреслила плани перспективного розвитку міста Полтава.

“Одним з пріоритетних завдань міської влади є прискорення економічного розвитку Полтави та налагодження співпраці, розуміння з підприємцями, спільна робота з громадою. Лише взаємодіючи можна досягти будь-якої мети. У висновку – диверсифікована економіка з сучасними промисловими виробництвами, креативний розвиток бізнесу, науки та освіти, створення додаткових робочих місць, сучасний сервіс бізнесу, покращення міської інфраструктури. Великі завдання покладені на наші потужні підприємства, які нині працюють у Полтаві. Чимала роль лежить на секторі малого та середнього бізнесу. Полтава має великий потенціал. Тож, переконана, об’єднавши свої зусилля, зможемо реалізувати усі стратегічні цілі”.

Рада регіонального розвитку збиратиметься з певною періодичністю для обговорення планів перспективного розвитку Полтави та втілення їх у життя.

Перейти до вмісту