Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

На вулиці Гоголя працівники «Полтававодоканалу» ремонтують водогін

На вулиці Гоголя, 2 стався порив водопровідної труби. Незручності, пов’язані з ремонтними роботами, відчули мешканці кількох будинків на вулицях Гоголя і Пилипа Орлика. «Водоканалівці» докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення водогінної мережі.

Поблизу перехрестя вулиць Гоголя і Пилипа Орлика прорвало чавунну трубу діаметром 200 мм. Глибина її залягання – близько 1.8 м. Порив стався через зношеність водогону, пояснив майстер з ремонту водопровідних мереж Олександр Нальотов:

Ця труба прокладалася ще у сімдесятих роках минулого століття. Звичайно, вона свій термін експлуатації вичерпала. Нещодавно ми замінилиблизько восьми метрів цієї труби неподалік, на Гоголя, 11. І тепер, щойно мешканці повідомили про витік води, наша бригада виїхала на місце аварії, – розповів Олександр Нальотов.

На цьому місці було важко знайти місце витоку, сказав майстер:

Воду тут з під-асфальту вимивало одразу в кількох місцях. Тому пошук місця пориву зайняв певний час. У результаті все полагодили: замінили близько трьох метрів труби. Проклали нову, пластикову. До того ж, тимчасово довелося перекрити дорогу від перехрестя вулиць Гоголя і Соборності до перехрестя Гоголя і Пилипа Орлика. Це робилося задля безпеки руху транспорту: просідає ґрунт, а особливо це небезпечно для вантажних автомобілів, – пояснив комунальник.

Незважючи на ремонтні роботи, у мешканців є можливість періодично набирати воду:

Вода потрібна людям цілодобово, ми це добре розуміємо. Тому, аби мешканці відчували якомога менше незручностей, даємо їм змогу поповнювати запаси води, – сказав Олександр Нальотов.

Перед початком ремонтних робіт «Полтававодоканал» узгодив розкопку з іншими установами, чиї комунікації могли прокладатися поруч із пошкодженою водопровідною трубою.

Пані Віра проживає за адресою вулиця Пилипа Орлика 23/2. Її будинок – серед тих, де тимчасово відсутнє водопостачання. Жінка похвалила роботу комунальників:

Вони справжні трудяги. Працюють з ранку й до ночі, а копатися у землі – нелегка праця, у будь-яку погоду та за будь-яких умов. Дякуємо їм дуже за те, що так стараються для нас, – сказала Віра Іванівна.

Комунальне підприємство приносить вибачення за тимчасову відсутність води і просить віднестися з розумінням. «Водоканалівці» завжди докаладають усіх зусиль для відновлення нормального режиму роботи водогінної мережі.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту