Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині знаходять автомобілі, які перебувають у розшуку

Початок грудня став щедрим на виявлення транспортних засобів, що перебувають у розшуку.  Один з них, навіть, значиться у банку   даних Генерального  секретаріату  Інтерполу.

На жаль, не всі співвітчизники розуміють, що «купувати» транспортні засоби «по довіреності» — справа дуже ризикована, адже цей документ дозволяє лише користуватися майном,  діяти від імені інших громадян, але права власності — він не надає, повідомляє Регіональний сервісний центр МВС у Полтавській області.

Ось один з таких випадків.
4 грудня до сервісного центру МВС, що в Кременчуці, звернувся громадянин Ж., який користувався автомобілем DAEWOO LANOS на підставі нотаріального доручення,  з метою укласти договір купівлі-продажу та перереєстрації на нового власника. Адміністратор, перевіривши автомобіль на наявність обмежень щодо його відчуження за базами розшуку , з’ясував, що він розшукується Кременчуцьким районним відділом поліції. А відтак — продати авто – не вийшло: транспортний засіб та документи вилучені для подальшої перевірки.
Для громадянина Ж. у цій історії залишилось  більше запитань, ніж відповідей. І головне з них – чи вдасться повернули кошти, за які він нібито «купив» автомобіль?

Іншу «знахідку» виявили у Полтаві 5 грудня 2018 року. Під час перевірки автомобіля Merсedes-Benz Vito 2014 року випуску по інформаційно-аналітичним  базам даних з метою його подальшої перереєстрації, працівник сервісного центру МВС з’ясував, що це авто було викрадене у Швеції та розшукується Інтерполом.

Про цей факт негайно було повідомлено Полтавський відділ поліції ГУНП в Полтавській області.

6 грудня мешканцю Полтави не вдалося здійснити перереєстрацію автомобіля ЗАЗ- DAEWOO. Адже працівник сервісного центру МВС, перевіривши автомобіль за автоматизованою базою даних про розшук транспортних засобів, встановив, що двигун автомобіля значиться у розшуку як викрадений в місті Києві та розшукується Деснянським районним відділом ГУНП у м. Києві. Працівниками Полтавського відділу поліції ГУНП свідоцтво про реєстрацію та автомобіль були вилучені для перевірки.

Загалом, від початку року працівниками сервісних центрів МВС в Полтавській області виявлено 18 фактів, де  складові частини транспортних засобів перебувають у розшуку, та 3 викрадені транспортні засоби, в тому числі – 1 за кордоном.

Перейти до вмісту