Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині на придбання житла пільговикам цьогоріч прямували понад 42 млн грн

У поточному році на державному рівні діють цільові програми, спрямовані на забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО, осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників АТО, сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав, осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та внутрішньо переміщених осіб з числа учасників АТО, які визнані особами з інвалідністю ІІІ групи або учасниками бойових дій, відповідно до Закону України ,,Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

В обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання Комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, а також членів їх сімей. На засіданні було розглянуто питання розподілу додаткових коштів в сумі 9,7 млн. грн., затверджених області розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2018 р. №971-р ,,Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2018 рік”.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Полтавської області, всього у поточному році з державного бюджету області виділено 42,3 млн. грн. для виплати грошової компенсації на придбання житла 53 сім’ям, в тому числі 8 сім’ям загиблих учасників АТО, 34 сім’ям осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників АТО, 10 сім’ям осіб з інвалідністю ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та 1 сім’ї внутрішньо переміщеної особи з числа учасників АТО.

Перейти до вмісту