Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині 2 421 неплатнику аліментів нарахували пеню на суму заборгованості

Підсумки роботи державної виконавчої служби Полтавщини на прес-конференції для представників регіональних засобів масової інформації та громадськості підбив начальник Управління ДВС ГТУЮ у Полтавській області Віталій Коноз.

Він повідомив, що на даний час у відділах ДВС області перебуває на виконанні 23 209 виконавчих документів про стягнення аліментів. 12 159 – перебуває на виконанні в бухгалтеріях, 11 050 – безпосередньо у відділах виконавчої служби. По 11 415 виконавчих документах оплата здійснюється боржниками систематично. 7 599 боржників не платять аліменти більше трьох місяців. По 21 виконавчому провадженню аліменти стягують на користь тяжкохворих чи дітей з інвалідністю.

До 2 421 злісних неплатників аліментів, в яких є заборгованість, що перевищує суму відповідних платежів за один, два та три роки застосовані фінансові санкції – накладено на боржників штрафи у розмірі 20%,30% та 50%. Виконано 78 постанов та стягнуто на користь дітей понад 1 млн грн. Крім того державними виконавцями області винесено 23 182 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, керувати транспортним засобом, користуватися зброєю та полювати.

Усі ці заходи позитивно впливають на динаміку погашення заборгованості. І діти, які роками не бачили підтримки від батьків, нарешті отримують виплати.

Не оминув увагою начальник Управління ДВС і питання погашення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. На сьогоднішній день вже завершено 426 виконавчих проваджень на суму понад 8 млн грн. Зокрема, найбільші суми заборгованості по зарплаті стягнуто з:

– ПАТ «Будівельне управління № 9 «Полтаванафтогазбуд» в сумі 1 259 724 грн на користь 34 стягувачів;

– ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» в сумі 1 007 918 грн на користь 136 стягувачів;

– КП «ПМШЕД», на загальну суму 356 524 грн, на користь 11 стягувачів.

Віталій Коноз відповів на запитання журналістів та пообіцяв за місяць проаналізувати ефективність роботи ДВС в 2018 році.

Перейти до вмісту