Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На форсайт-форумі молодь Полтави обговорювала свою участь у розвитку місцевої громади

12 грудня в приміщенні Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбувся форсайт-форум «Молодь у розвитку місцевої громади».

На захід буди запрошені представники міської влади, депутатського корпусу, молодіжних громадських об’єднань, клубів та формувань, учасники шкільного та студентського самоврядування міста, повідомляють у міській раді.

Перед початком роботи у групах заступник міського Людмила Бойченко наголосила учасникам про важливість заходу:

– Інтегрований розвиток міста 2030 – це перспективний план. Програма ще не прийнята остаточно, але сьогоднішній форум наблизить її до прийняття. Саме молодь в 2030-му році буде активно діяти і вона буде впроваджувати ті ідеї, які сьогодні зароджуються. Разом з міською владою, молодіжними організаціями, студентами ми зможемо насправді реалізувати ту Концепцію, яка на сьогодні є дуже перспективною.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому Олена Бабенко додала, що формат співпраці з молоддю, молодіжними організаціями потрібно змінювати, головне – мотивація, аби молодь сама захотіла змінити будь-що на краще:

– Ми маємо зрозуміти, якою молодь хоче бачити Полтаву через 10 років. Сьогодні ми піднімаємо дуже велику кількість питань, які турбують усіх нас. Ми хочемо дізнатися від них про проблеми, хочемо дізнатися від них про переваги, хочемо чути їхні ідеї і разом їх втілити.

Організатори заходу зазначили, що форсайт – це погляд у майбутнє. Успішність Полтави залежить від молодих небайдужих людей та їх готовності змінювати місто і формувати його майбутнє.

– Реалізувати усі завдання ми зможемо лише з амбітними та творчими, талановитими молодими людьми, – підкреслив директор КО «Інститут розвитку міста» Юрій Левченко.

На форумі мова йшла про напрацювання актуальних та дієвих проектів, які стануть орієнтирами та сформують дорожню карту для досягнення спільного бачення розвитку міста на майбутні десятиліття.

Студентський мер Полтави Сергій Шабельник також зауважив, що багато молодих людей у нашому місті думають про майбутнє Полтави, зацікавлені у тому, щоб розвиватися у своєму місті, розвивати місто, робити його кращим для себе та своїх майбутніх дітей.

Що треба зробити, щоб візія розвитку Полтави була реалізована до 2030 року? Чого бракує місту, щоб ефективно розвиватися? Саме ці питання учасники форуму обговорили в шести робочих групах за такими напрямками роботи :

1. Участь молоді в органах місцевого самоврядування

2. Self-менеджмент: навички досягнення особистісної ефективності

3. Робота моєї мрії у Полтаві

4. Медійна та інформаційна грамотність у роботі громадських об’єднань

5. Полтава 2030. Місто, привабливе для життя

6. Соціальна енергія молоді як фактор модернізації міста

Так, у результаті обговорень учасники презентували своє бачення дорожньої карти спільної роботи міської влади, громадських організацій, навчальних закладів, науковців та бізнесу для досягнення проектів, прописаних у Концепції інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030».

Перейти до вмісту