Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На фасаді Кременчуцького ліцею №30 встановлять меморіальну дошку Дмитру Мовчану

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у м. Кременчуці. Капітан ЗСУ, льотчик-штурман Дмитро Мовчан закінчив загальноосвітній заклад №30. Після цього здобував освіту в ВПУ №7 і льотному коледжі Національного авіаційного університету.

Як повідомили у Кременчуцькій міській раді, Дмитро Мовчан від початку антитерористичної операції брав участь у бойових діях на сході України. У 2015 році в одному з боїв отримав поранення. Після лікування та реабілітації знову повернувся на службу до 16-ої вертолітної бригади. 26 березня 2017 року загинув під час виконання службових обов’язків разом із іншими членами екіпажу вертольоту поблизу села Малинівка Слов`янського району Донецької області.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). За особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність та високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов’язку нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Ім’я Дмитра Мовчана занесене до Книги пошани Полтавської області.

Перейти до вмісту