Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лубенці взяли участь у засіданні Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства

Під головуванням заступника Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександри Чуркіної, за підтримки представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні, відбулося засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства, яке повністю присвячене дітям і молоді та за безпосередньої їх участі у прийнятті управлінських рішень стосовно дітей.

Участь у заході взяли члени Комісії, представники наукових установ, міжнародних та громадських організацій. У заході взяли участь і представники Лубен: члени молодіжної громадської організації «Твій Світ» та учасники студії сучасного танцю «Ренесанс» ( керівник Дмитро Лоховицький).

Про це повідомили у Лубенській міській раді.

Звертаючись до присутніх, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна наголосила на тому, що мета засідання – продемонструвати, як можна налагодити діалог між дітьми та молоддю, владою та громадою. Як уже сьогодні може працювати і працює такий діалог і які надзвичайні результати він приносить, як реформи реалізуються на практиці.

Дуже символічним саме сьогодні, у період, що передує новорічним святам, є зміна формату засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства та перенесення акцентів безпосередньо на дитячі ініціативи. Не випадково було обрано й місце проведення заходу – Мистецький арсенал, приміщення Арсеналу ідей, оскільки присутні на засіданні автори та учасники дитячих та молодіжних проектів, ініціатив, що працюють в різних куточках України, презентували свої ідеї та практичні напрацювання.

Тож, серед інших представники Лубен презентували проект «Соціальний театр проти булінгу» та його результати. Він реалізовувався у Лубнах протягом 2017 – 2018 років та увійшов до переліку кращих практик молодіжної роботи в Україні. Проект здійснювався у тісному партнерстві з відділом сім’ї молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради та міського управління освіти.

Також до участі у засіданні приєдналась Юлія Гершун – топ-модель 2017 року, яка є президентом „Благодійного фонду „Розвиток обдарований дітей”.

Виявилося, що дітей хвилюють дуже практичні питання – як зробити своє місто чи село безпечним, вільним від агресії, як організувати дозвілля в невеликому містечку, забезпечити відкритість та прозорість органів державної влади та місцевого самоврядування, як стати справжнім громадянином своєї країни та будувати її майбутнє?… Молодь шукає шляхи об’єднання країни та налагодження комунікацій між регіонами.

Перейти до вмісту