Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Лікарі назвали 6 фантастичних властивостей звичайної цибулі

Звичайна цибуля володіє безліччю корисних властивостей для здоров’я, і експерти назвали 6 найголовніших. Зазначимо, що цибуля входить у раціон людини з далеких часів, а перші сліди її використання були виявлені ще в п’ятому тисячолітті до нашої ери, повідомляє ukrhealth.net

Почнемо з того, що цибуля багата антиоксидантами, вітамінами і мінералами. В одній середній за розміром цибулині 44 калорії, 20% добової потреби у вітаміні С, до 10% добової дози вітаміну B6, фолати, калій і магній. У ній також багато антиоксидантів, включаючи кверцетин – потужний протизапальний компонент.

Дослідження показало, що жителі Італії та Швейцарії, які активно вживають цибулю рідше стикаються з деякими найпоширенішими видами раку. Іншими словами, чим частіше людина налягала на цибулю, тим рідше був її ризик зіткнутися з пухлинами.

Дослідження за участю жінок в передклімактеричному і постклімактеричному періоді показало зв’язок між вживанням цибулі і здоров’ям кісток. Віддають перевагу цибулю жінки мали більш високу мінеральну щільність кісток, що знижувало ризик переломів на 20%.

Цибуля активно сприяє здоровому травленню завдяки инулину – різновиди волокон, що діють на рівні пребіотиків. Пребіотики допомагають розвитку корисних мікробів, а інулін також запобігає запори, покращує контроль цукру в крові, абсорбцію нутрієнтів та мінеральну щільність кісток. Також він пригнічує апетит, що корисно при боротьбі із зайвою вагою.

Цибулю може знижувати рівень холестерину, як з’ясували дослідники, які спостерігали за жінками з зайвою вагою і ожирінням, страдавшими від синдрому полікістозу яєчників. Після 8 тижнів на цибулевої дієти у них відзначалося зниження рівня холестерину.

Нарешті, спільне вживання цибулі та помідорів є особливо корисним, так як сірчані компоненти в цибулі посилюють абсорбцію лікопіну в помідорах, який захищає від раку і хвороб серця. Крім того, цей антиоксидант корисний для мозку, кісток і очей.

Перейти до вмісту