Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

ГО «Асоціація велосипедистів Києва» розробила для Пирятинської і Лохвицької ОТГ Полтавщини велоконцепції

Громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва» розробила за участю місцевого самоуправління та місцевих мешканців велоконцепції для 5 об’єднаних територіальних громад у Житомирській, Вінницькій, Чернігівській і Полтавській областях.

Про це йдеться на avk.org.ua

Концепції розвитку велосипедної інфраструктури розроблено для Коростишівської, Якушинецької, Корюківської, Пирятинської і Лохвицької ОТГ. Основою для кожної велоконцепції стали воркшопи в громадах, в результаті яких було визначено веломаршрути з найвищим потенціалом для велосипедного руху.

«Метою велоконцепцій є підвищення мобільності населення громад через запровадження комфортних і безпечних умов пересування велосипедним транспортом. Реалізація велоконцепції дасть можливість людям вибирати серед кількох видів транспорту, підвищить доступність соціальних послуг, створить додаткові можливості для рекреації та туризму, підвищить безпеку руху, а також покращить стан здоров’я жителів ОТГ і знизить забруднення повітря», – пояснює експерт Асоціації велосипедистів Києва Вадим Денисенко.

Кожна велоконцепція містить план реалізації з описом типів веломаршрутів, вимогами до велосипедної мережі та формами руху велосипедистів (змішаний рух по проїзній частині, велосипедна смуга і доріжка в населених пунктах і поза ними, велосипедно-пішохідна доріжка, зустрічна велосипедна смуга). Також у велоконцепції є розділи про велосипедну навігацію, організацію паркування велосипедів, популяризацію велотранспорту та збір даних щодо вело-ДТП. У додатках до велоконцепції є загальна схема веломаршрутів у громаді, пропозиції з улаштування велоінфраструктури на конкретних вулицях і план розміщення велопарковок біля основних точок тяжіння на території ОТГ. Для реалізації велоконцепцій їх мають затвердити місцеві ради. Тоді їх можна буде враховувати при капітальних ремонтах вулиць.

Воркшопи з партисипативного планування велосипедної мережі та розробка велоконцепцій для Коростишівської, Якушинецької, Корюківської, Пирятинської і Лохвицької ОТГ стали можливими завдяки проекту «Зелене світло для велоруху в громадах». 26 грудня АВК провела в Києві тренінг з планування інфраструктурних проектів для реалізації велоконцепцій та покращення умов для велотранспорту у об’єднаних територіальних громадах.

Проект «Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Перейти до вмісту