Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Гадяцька, Гребінківська, Зіньківська і Котелевська МКМР стали кращими в цьогорічному обласному огляді-конкурсі на кращу організацію діяльності

Відбулося засідання Полтавської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

У межах заходу обговорили шляхи реалізації повноважень органів соціального захисту населення області в напрямку правової освіти і правового виховання громадян, результати проведення профілактичних заходів щодо виявлення й попередження фактів насильства в сім’ї, підтримки родин, в яких було вчинено насильство, повідомляють у Департаменті інформдіяльності.

Крім того, члени координаційно-методичної ради ознайомилися зі звітом про роботу обласної МКМР за поточний рік і затвердили план роботи ради на 2019-ий. Також відбулося нагородження переможців огляду-конкурсу на кращу МКМР області.

– На Полтавщині діють 27 міжвідомчих координаційно-методичних рад із правової освіти населення: обласна, 25 при райдержадміністраціях і одна Лубенська міська. Нам було цікаво з’ясувати, як у них скоординована робота. Тому ми провели огляд-конкурс на кращу організацію діяльності таких рад. Огляд-конкурс передбачений нашою обласною програмою із правової освіти населення. Документи для участі в конкурсі ми приймали до 30 листопада. Загалом одержали 19 заявок. Потім аналізували направлені регіональними МКМР плани роботи, рекомендації, протоколи засідань, регламенти, фотозвіти. На жаль, не подали документи на конкурс шість райдержадміністрацій – Глобинська, Козельщинська, Кременчуцька, Машівська, Полтавська й Решетилівська, – розповіла начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олена Давиденко. – Проаналізувавши всі документи, конкурсна комісія визначила найкращі міжвідомчі координаційно-методичні ради у 2018 році.

Переможцем огляду-конкурсу стала рада, створена при Гадяцькій райдержадміністрації, друге місце посіла МКМР при Гребінківській РДА, а третю сходинку розділили МКМР Зіньківської та Котелевської РДА. Олег Пругло вручив переможцям і призерам конкурсу дипломи.

– Наступного року на засідання обласної МКМР у першому кварталі запросимо представників тих рад, які не подали документи на цьогорічний огляд-конкурс. Обговоримо, що зроблено в їхніх регіонах із правової освіти населення, – зазначив Олег Пругло. – Дякую міжвідомчим координаційно-методичним радам із правової освіти населення за роботу.

Перейти до вмісту