Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутатська комісія Полтавської облради підтримала надання ГО “САПСАН” мисливських угідь на території Терешківської ОТГ та Ковалівської сільради

Сьогодні на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування першим питанням депутати розглядали надання громадській організації “Мисливців та рибалок “САПСАН” у користування мисливських угідь. Мова йшла про 6 тис. 130 га земель на території Терешківської об’єднаної територіальної громади та Ковалівської сільської ради Полтавського району. Це переважно поля.

Як розповів голова ГО “САПСАН” Олександр Майборода, їхня організація створена з місцевих жителів та налічує 52 мисливці. Існує вона трохи більше року.

“Ми вже заготовили корми, а сільська рада нам виділила приміщення для їх зберігання. На сьогодні ми виставили 35 солонців для зайців. Ми просимо підтримати нас та надати у користування ці угіддя”, – сказав голова ГО “САПСАН”, виступаючи на комісії.

У свою чергу заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий теж попросив депутатів підтримати мисливців.

“Зараз ця територія – фактично біла пляма: без охорони, без прикорму. Я особисто переконаний, що найкраще за угіддями можуть доглядати саме місцеві мисливці, ті люди, які проживають поруч”, – сказав Роман Товстий.

З другої спроби члени комісії дане питання підтримали.

Також на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування депутати розглянули питання про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності внесення змін до Податкового кодексу України в частині оподаткування лісових земель земельним податком. Третім питанням розглядали зміну найменування комунальної організації юридичної особи «Регіональний ландшафтний парк «Диканський». Четвертим – зміну найменування комунальної організації юридичної особи «Регіональний ландшафтний парк «Кременчуцькі плавні». Крім цього, члени комісії заслухали звернення гр. Парсоцького С.В. щодо незаконного вивезення піску поблизу с. Садки Кам’янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області. Також розглянули депутатське звернення депутата обласної ради Микуці Т.В. щодо проведення інвентаризації (обстеження) берегової лінії (зони) Кременчуцького водосховища. Сьомим питання у порядку денному стало звернення Шишацької районної ради про виділення коштів з обласного бюджету на умовах співфінансування для розчищення р. Псел на території Шишацької селищної ради Шишацького району Полтавської області. Також члени комісії визначилися з планом роботи постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування на 2019 рік.

Перейти до вмісту