Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Делегацію Посольства Ізраїлю Полтава вразила архітектурою та галушками

Сьогодні перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький зустрівся з делегацією Посольства Держави Ізраїль в Україні: другим секретарем Посольства, головою Представництва “Натів” у Харкові Марком Гольдманом та директором Ізраїльського культурного центру у Харкові Юнною Гольдман.

“Ми опікуємося культурними питаннями: викладанням мови іврит у Харкові та культурною діяльністю у регіонах. Підтримуємо зв’язок з єврейськими общинами. Це мій перший візит у Полтаву. Вчора ми зустрілися з представниками всіх єврейських організацій”, – розповів Марк Гольдман та подякував за підтримку єврейських організацій міста.

У свою чергу перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації зауважив, що на Полтавщині налагоджена співпраця з національними меншинами. Зокрема, вона проявляється в культурній галузі.

“Ми працюємо над тим, щоб розвивався туристичний потенціал Полтавської області. У нас є багато різноманітних історичних місць для абсолютно різних людей. Є багато культурних місць, пов’язаних з відомими діячами. Сподіваємося, що для кожного у нас знайдеться місцина, де можна комфортно відпочити та дізнатися щось нове й цікаве про полтавський край”, – сказав Андрій Пісоцький.

Марк Гольдман розповів, що за добу перебування у Полтаві встиг відвідати Музей космонавтики та познайомитися з національною кухнею – полтавськими галушками. Він також відзначив архітектурний ансамбль будівель в центрі міста.

Перейти до вмісту