Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Червоно-чорний прапор та зміни до нагородження відзнакою “За вірність народу України”: відбулось засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО

На початку роботи комісія під головуванням Інни Авраменко розглянула і затвердила питання “Про клопотання щодо відзначення Почесною грамотою Верховної Радою України”. Номінат на відзначення — Олександр Панченко.

“Як на мене, Олександр Іванович заслужив, щоб бути нагородженим грамотою Верховної Ради України. Він багато зробив на просвітницькій ниві особливо по вшануванні 100-річчя Українській революції”, – зазначив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

Олександр Панченко — голова вченої ради місцевої громадської організації “Інститут Українського Вільного Козацтва імені Антона Кушинського”.

Головним питанням постійної комісії Полтавської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО під головуванням Інни Авраменко стало “Про результати виконання у 2018 році заходів Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2020 роки”.

“Комплексна програма за своєю суттю зберегла 3 напрямки — розвиток громадянського суспільства, інформаційної сфери та надання допомоги Державного архіву щодо належних умов зберігання архівного фонду. Департамент реалізував 4 проекти громадських організацій, які отримали фінансування з обласної бюджету у розмірі 40 тис. грн кожен — створення інтерактивної мапи місць пам’яті Української революції, впровадження роздільного збору сміття у навчальних закладах Полтавської області, військова служба за контрактом у Нацгвардії України, серія навчальних тренінгів “Дізнайся та дій”. Провели 4 засідання за круглим столом — до Дня Нележності, Конституції, Голодомору, з питань прийняття Томосу”, – розповіла директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Вікторія Пилипенко.

Крім того, вперше у 2018 році провели Форум громадських рад, на який з’їхались представники громадських рад районів. Забезпечено виготовлення документального фільму “100 років Української революції. Полтавщина. Фільм другий”, проведення традиційних конкурсів “Журналіст року” та “Краща книга Полтавщини”. Цього року інформаційний Департамент представляв Полтавщину на Форумі видавців у Львові, “Запорізькій книжковій толоці”. А в травні цього року вперше у Полтаві провели Книжкову виставку-ярмарок “ПОШУК”.

Питання “Про внесення змін до Положення про почесну відзнаку — Нагрудний знак Полтавської обласної ради “За вірність народу” містить зміни, що нагородженому може бути виданий дублікат нагрудного знаку та посвідчення до нього. А також списання раніше виданої почесної відзнаки.

А питання “Про внесення змін до Положення про зміст, опис та порядок використання символіки Полтавської області” розповідає про вивішування на рівні з державним прапором червоно-чорний у дні свят державного значення:
22 січня — День Соборності України;
20 лютого — День Героїв Небесної Сотні;
14 березня — День українського добровольця;
28 червня — День Конституції України;
30 червня — Акт відновлення Української Держави;
24 серпня — День незалежності України;
14 жовтня — День захисника України;
6 грудня — День збройних сил України.


Серед іншого члени комісії розглянули такі питання: “Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2020 роки”, “Про внесення змін до структури виконавчого апарату обласної ради”, “Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області на 2018-2020 роки (зі змінами)”, “Про практику функціонування у Полтавській обласній раді Єдиної системи місцевих електроних петицій”, “Про План роботи постійної комісії на 2019-й рік”.

Перейти до вмісту