Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Асоціація місцевого самоврядування готується до проведення загальних зборів

У четвер, 6 грудня, відбулося засідання правління Полтавської обласної організації органів місцевого самоврядування. Головне питання — підготовка до загальних зборів, на яких буде представлено звіт про діяльність організації за два роки від часу заснування асоціації.

“Підсумок двох років роботи — це об’єднання в лавах організації більше 100 громад Полтавщини. Це практична допомога органам самоврядування. Заснування школи самоврядування, проведення навчальних тренінгів, семінарів з метою формування управлінської еліти. Організація Форумів для обміну передовим досвідом та налагодження ділових зв’язків між самоврядними громадами з різних регіонів, представників виконавчої влади та бізнесу”, – зазначив голова Полтавської облради, голова Асоціації Олександр Біленький.

За словами виконавчого директора Асоціації Володимира Микійчука, крім Правління відзвітують також представники контрольно-ревізійної комісії та виконавчої дирекції.

Учасники засідання Правління затвердили Меморандум про співробітництво між Асоціацією та Центром надання безоплатної вторинної допомоги у Полтавській області, а також обговорили інші важливі питання діяльності Асоціації та самоврядних громад Полтавщини.

Зокрема, голова Полтавської облради Олександр Біленький повідомив, що зараз в області напрацьовують проект бюджету на 2019 рік, а тому громади мають можливість внести свої пропозиції. За його словами, в бюджеті на наступний рік знову передбачено проведення Конкурсу проектів територіальних громад та Бюджету участі, що дозволить органам самоврядування реалізувати ініціативи у комунальній та соціальній сферах. Фінансування цих проектів буде збільшено на 7 та 2 мільйони гривень відповідно.

Також серед інших важливих ініціатив, голова Полтавської обласної ради назвав екологічний напрямок.

“Ми плануємо закласти в бюджеті 1 мільйон гривень для організації правильного поводження із небезпечними відходами — ртутними лампами та батарейками. Хочемо облаштувати спеціальні пункти прийому та придбати “еко-бус” для перевезення відходів у інші регіони, де є відповідні полігони, для подальшої утилізації. Адже нині фактично ця справа тримається винятково на ентузіазмі еко-активістів”, – зазначив Олександр Біленький.

Також за прикладом Миколаївської області, на Полтавщині хочуть реалізувати програму допомоги ветеранам АТО, які бажають започаткувати власну справу.

“Ми хочемо підтримати наших воїнів, які захищали нас на сході. Плануємо виділення фінансової допомоги на організацію власної справи для ветеранів АТО та ООС. Одноразова цільова виплата може складати до 50 тисяч гривень”, – повідомив Олександр Біленький.

Також серед інших важливих напрямків він назвав розвиток та підтримку спорту, і зазначив, що в області планують продовжувати програму будівництва футбольних майданчиків зі штучним покриттям.

Перейти до вмісту