Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір відзначив працівників «Полтававодоканалу» та вручив почесні грамоти (ФОТО, ВІДЕО)

Грамоти «За вагомий особистий внесок у справу відродження духовності та утвердження Українського Православ’я на Полтавщині» отримали радник з виробничих питань Василь Забишний та начальник служби каналізації «Полтававодоканалу» Іван Мистюк. Інші працівники підприємства отримали «Закон Божий» з дарчим підписом Архієпископа.

Щорічно наша єпархія влаштовує дитячі табори, в яких ми не тільки оздоровлюємо дітей, а й навчаємо їх християнській етиці. В одному з них, у «Джерелі», що в Новосанжарському районі, перед початком оздоровчого сезону вийшла з ладу свердловина, – розповів Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, – Врешті, звернулися до «Полтававодоканалу», і підприємство надало нам фахову допомогу. Свердловину відремонтували, відновили електрообладнання. Водонапірна вежа почала працювати безперебійно.

Цьогоріч у таборі «Джерело» оздоровили 250 дітей. Безкоштовно оздоровлювали дітей учасників бойових дій та дітей з особливими потребами.

Зробити це все ми змогли завдяки допомозі «водоканалівців». Тому щиро дякуємо працівникам комунального підприємства за те, що відгукнулися і підтримали нас, – сказав Владика Федір.

Єпархія Полтавського Свято-Успенського кафедрального собору нині відновлює монастир у селі Горбанівка. Це історичне місце, адже тут і раніше розташовувалася церква. У приміщеннях монастиря вже провели водопостачання і каналізацію.

Із цим нам теж допомогли фахівці «Полтававодоканалу». Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з підприємством, – зазначив Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Радник з виробничих питань Василь Забишний висловив вдячність за отримання почесної грамоти:

Дуже приємно і почесно отримати відзнаку від Православної Української Церкви. «Водоканалівці» знаються на усіх тонкощах, пов’язаних із проведенням водопостачання та водовідведення. Тож, не могли не відгукнутися, коли до нас звернулися за допомогою з Єпархії. Ці нагороди мають для нас велике значення. Значить, наші старання належно оцінені. З Божою поміччю будемо і надалі допомагати.

«Закон Божий» з дарчим підписом з рук Архієпископа отримали ще вісім працівників водоканалу: Віктор Забишний, Олексій Сокоренко, Леонід Желіба, Генадій Коваленко, Сергій Строков, Микола Шкоденко, Анатолій Кішинець та Сергій Янушкевич.

Для мене відзнака Церкви – велика честь. Я сам деякий час провів у зоні бойових дій, тому добре усвідомлюю значення води. На війні кожна краплинка – на вагу золота. Тому, працюючи на «Полтававодоканалі», вважаю своїм обов’язком допомагати з налагодженням водопостачання усім, хто цього потребує. Адже в свій час, коли я був в зоні АТО, «Полтавський Батальйон Небайдужих», що діє при храмі, допомагав мені. Зараз моя черга віддячити Церкві, яка ніколи не залишала українських воїнів в скрутний час, – поділився враженнями майстер служби водопостачання «Полтававодоканалу» Сергій Строков.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту