Ви тут:
Спорт Суспільство 

Американці визнали українського боксерського тренера кращим у світі

Анатолій Ломаченко у 2018 році готував до боїв відразу трьох чемпіонів світу.

За інформацією Sports Illustrated, у 2018 році Ломаченко-старший допомагав готуватися до чемпіонських боїв не тільки своєму синові Василю, а й Олександру Усику та Олександру Гвоздику.
 
Результатом такої співпраці стали пояса WBA і WBO в легкій вазі для Василя Ломаченка, звання абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі для Усика і пояс WBC в напівважкій вазі для Гвоздика.

Ломаченко Анатолій Миколайович — радянський і український тренер по боксу. Тренер і батько дворазового олімпійського чемпіона і чемпіона світу Василя Ломаченко. Заслужений тренер України (2006).

В 1987 році став тренером білгород-дністровського боксерського клубу «Аккерман», в стінах якого виховав чимало перспективних спортсменів. Одним з перших його підопічних, які проявили себе на міжнародному рівні, став Олег Єзус — призер першості Європи і володар Кубка Балканських країн 1999 року серед молоді. Але безумовно найкращим учнем є син Василь, в якому наставник втілив мрію свого життя — виростити переможця Олімпійських ігор.

Перейти до вмісту