Ви тут:
кримінал Полтавщина Суспільство 

За криваве знущання над котом полтавець потрапив за грати

Вироком Глобинського районного суду Полтавської області місцевого мешканця відправлено за грати на шість років.

Як повідомляє сайт суду, чоловік покалічив тварину.

“Громадянин не встановленим предметом відрізав коту на прізвисько «Киць-киць», який належить гр. А., 2/3 частини хвоста, один сім’яник та ліву вушну раковину, а також заподіяв тварині поранення у вигляді різаної рани в області крупа”, – говориться у повідомленні.

Згідно з оприлюдненою інформацією, 8 листопада вироком Глобинського районного суду Полтавської області гр. Ш. визнано винним та засуджено за ч. 3 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з твариною) до покарання у виді  6 (шести) років позбавлення волі.

Нагадаємо, 4 серпня 2017 року в Україні набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як “знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі”. Також мова йде про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, в тому числі порушення правил утримання тварин.

Перейти до вмісту