Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Які солодощі обрати під час дієти, – поради дієтологів

Дієтологи розповіли про солодощі, які не дозволять набрати зайвих кілограмів. Тим, хто стежить за фігурою, експерти радять звернути увагу на чорний шоколад. Він не тільки містить менше калорій в порівнянні з молочним, а й корисний для зміцнення судин.

Мед за своєю калорійністю не поступається цукру, але він солодший і тому з’їсти ви його зможете менше. До того ж в його складі містяться вітаміни, мінерали та амінокислоти, повідомляє dorovia.com.ua.

Також потребу в солодкому може заповнити мармелад – один з низькокалорійних десертів. Завдяки вмісту в ньому пектину, що володіє властивостями абсорбенту, мармелад здатний знижувати холестерин і активізує виведення з організму небажаних компонентів.

Ще один друг тих, хто худне- зефір. Ці ласощі теж відрізняється низьким рівнем калорійний, але при цьому дає організму фосфор, залізо і білок. Також дієтичним варіантом десерту по праву вважається пастила, яка має властивості, близькими до зефіру і мармеладу.

Тим, хто не мислить свого існування без солодкого, дієтологи рекомендують включити в раціон натуральні цукати. Цей вид десерту є джерелом важливих для зміцнення імунітету, нервової системи речовин – аскорбінової кислоти, бета-каротину, токоферолу. Халва хоч і відрізняється швидше середньою, ніж низькою калорійністю, всерівно корисніша від десертів з вмістом борошна і насичених жирів. В ній є вітаміни А, В, Е.

Перейти до вмісту