Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Визначили переможців конкурсу студентських робіт Полтавської облради «Від студентського самоврядування до самоврядування громад»

Сьогодні перед членами журі обласного конкурсу студентських робіт «Від студентського самоврядування до самоврядування громад» учасники презентували та захищали наукові роботи.

Першою своє дослідження “Місцеве самоврядування в Україні в умовах сучасної муніципальної реформи” представила студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Катерина Біленька.

“Без здійснення процесів децентралізації та деконцентрації влади неможливо подолати негативні тенденції в соціально-культурному та економічному розвитку територіальних громад на місцях. У науковій роботі досліджено, що сучасна система самоврядування в Україні – це лише перехідна модель, яка, з урахуванням виборчої системи. застосовується для обрання того чи іншого представницького органу місцевого самоврядування. Запропонувала концепцію з трьох адміністративно територіальних одиниць:  громада, район та регіон”, – сказала вона. Також студентка наголосила на важливості того, щоб об’єднані громади були “самодостатніми територіями зі своїм економічним сталим розвитком і фінансовим балансом”.

Після захисту наукових робіт усіма учасниками конкурсу, журі визначили переможців. Першу премію присудили: Анастасії Мороз, студентці Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, – за наукову роботу «Збереження людського капіталу в об’єднаній територіальній громаді засобами співпраці з педагогічним університетом (на прикладі Засульської об’єднаної територіальної громади)»; Ілоні Сіроштан, студентці Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, – за наукову роботу «Європейське майбутнє Полтави – переробка сміття вже сьогодні».

Другою премією відзначили: Ксенію Скребкову, студентку Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського – за наукову роботу «Реалізація проектів молодіжної політики м. Кременчука: перспективи щодо покращення»; Оксану Устенко, студентку Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, – за наукову роботу «Шляхи впровадження системи енергоменеджменту в територіальних громадах»; Владислава Лесюка, студента Полтавської державної аграрної академії, – за наукову роботу «Впровадження лідерства в систему місцевого самоврядування у Полтавській області»; Максима Омеляна, студента Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, – за наукову роботу «Студентське самоврядування: контроль якості сучасної освіти».

Третю премію вибороли: Катерина Біленька, студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, – за наукову роботу «Місцеве самоврядування в Україні в умовах сучасної муніципальної реформи»; Вікторія Піхуля, студентка Полтавської державної аграрної академії, – за наукову роботу «Проект організації системи роздільного збору сміття (на прикладі Решетилівської ОТГ)»; Карина Тукало, студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, – за наукову роботу «Перспективи розвитку кластеру сільського туризму «П’ять перлин Дніпра» (на прикладі Піщанської та Недогарківської ОТГ)»; Любов Стороженко, студентка Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, – за наукову роботу «Працевлаштування студентської молоді та випускників закладів вищої освіти»; Тетяна Верхогляд, студентка Полтавської державної аграрної академії, – за наукову роботу «Забезпечення реалізації прозорості та відкритості у діяльність місцевої влади»; авторський колектив студентів ВДНЗ України «Українська медична стоматологічна академія» у складі: Павло Марченко, Марія Байдак, Дмитро Андреєв – за наукову роботу «Роль студентів Української медичної стоматологічної академії у волонтерській роботі з учасниками АТО щодо профілактики стрес-асоційованого синдрому».

У свою чергу заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко сказав, що обласна рада і надалі підтримувати проведення цього конкурсу.

“Маємо гарні результати серед студентства. Також уже ми можемо бачити учасників конкурсу серед депутатів міських, селищних, районних рад.  Цей конкурс є важливий, тому ми будемо його і надалі продовжувати”, – зауважив Анатолій Ханко.

Конкурс студентських робіт «Від студентського самоврядування до самоврядування громад» у Полтавській області проводиться з 2007 року. Він заснований Полтавською обласною радою з метою сприяння суспільним ініціативам студентської молоді, її залучення до активної участі у житті територіальних громад області.

За інформацією заступника начальника відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту Олесі Дроботенко, цьогоріч на конкурс  подано 20 студентських робіт від 27 студентів: 6 робіт виконані у співавторстві.

 

Перейти до вмісту