Ви тут:
Р Суспільство 

Військовий експерт про ситуацію на Азові: Не можна було посилати своїх людей гинути та не дати їм шансу

Щоб протидіяти російській агресії на морі, Україні необхідно якнайшвидше повернутись до програми будівництва вітчизняного багатоцільового корабля класу «Корвет», започаткованої ще Анатолієм Гриценком на посаді міністра оборони.

Про це в своєму блозі сказав військовий експерт Іван Апаршин.

«Я б хотів подивитись на Збройні Сили Російської Федерації, які б мали стосунки із «Корветами», а не з цими катерами, які не призначені для виконання таких завдань. Нам треба якнайшвидше повернутись до цієї програми, максимально збільшити фінансування Військово-Морських Сил. У нас ще є час, ми можемо стабілізувати ситуацію», – вважає Апаршин. 

Він нагадав, що в 2005 році міністром оборони Анатолієм Гриценком за підтримки Уряду була започаткована державна програма будівництва вітчизняного багатоцільового корабля класу «Корвет». Тоді виділили відповідні ресурси, почалась практична реалізація проекту, але потім його згорнули. За словами Івана Апаршина, якби проект реалізували, на сьогодні Україна мала б приблизно 10-12 кораблів такого класу.

Коментуючи агресивні дії РФ в Азовському морі, військовий експерт додав, що наразі Військово-Морські Сили ЗСУ недостатньо підготовлені, щоб протидіяти діям Росії. Причиною він називає недостаню обґрунтованість державної політики України у сфері безпеки.

«Ми знали про можливість такої агресивної дії з боку Росії? Знали. Ми могли проаналізувати в перспективі, що може відбутись подібна ситуація. Не можна посилати своїх людей гинути та не дати їм шансу. Це неправильна політика, я таку політику не підтримую», – підкреслив Іван Апаршин.

За матеріалами блогу І. Апаршина на “Цензор.НЕТ”

Перейти до вмісту