Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Вчені назвали несподівану користь чаю

Вживання чаю істотно знижує ризик захворювань серцево-судинної системи, упевнені вчені.

Вживання чашки чаю або жмені ягід на день знижує ризик серцево-судинних захворювань. Такого висновку дійшли вчені Університету Західної Австралії, повідомляє Кореспондент з посиланням на Live Science.
 
Фахівці проаналізували дані про 53 тисяч осіб, які взяли участь в довгостроковому дослідженні, запущеному в 90-ті роки. Добровольці заповнювали опитувальники харчової поведінки, в яких вони вказували, які продукти вони їли і як часто.
 
За здоров’ям учасників випробовування стежили протягом 23 років. Після закінчення цього періоду у 12 тисяч учасників з’явилися порушення в роботі серця.
 
Виявилося, що добровольці, які вживали на день близько 500 міліграмів флавоноїдів, мали більш низький ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних артерій.
 
При цьому потрібна кількість флавоноїдів, що володіють протизапальними властивостями, міститься в чашці чаю, чорниці та інших продуктах. Однак куріння і вживання алкоголю збільшують кількість флавоноїдів, необхідну для досягнення позитивного ефекту.

Перейти до вмісту