Ви тут:
Економіка Суспільство Україна 

В Україну заходить китайська платіжна система

Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. 12 листопада Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України узгодив умови та порядок її діяльності в Україні.

Як йдеться в повідомлені на сайті регулятора, на першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay.

Надалі передбачається і здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Нагадаємо, у липні під час зустрічі Голови НБУ Якова Смолія та першого заступника Голови НБУ Катерини Рожкової з Президентом міжнародної платіжної системи UnionPay International Ші Венчао сторони підтвердили спільне зацікавлення у подальшій співпраці. Зокрема було обговорено регуляторні процедури виходу міжнародної платіжної системи Union Pay International на український ринок та аспекти можливої співпраці китайської платіжної системи із Національною платіжною системою ПРОСТІР.

Міжнародна платіжна система UnionPay International стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

 

Перейти до вмісту