Ви тут:
Суспільство Україна 

“Усі фракції і всі народні депутати зацікавлені і об’єднаються заради ухвалення Держбюджету”, – Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи пленарне засідання у четвер, поінформував присутніх про порядок денний сьогоднішнього дня.

Парубій наголосив, що сьогодні передбачено розглянути Бюджет на 2019 рік. Першим планується розгляд проект закону про кримінальні проступки №7279-д, за ними – законопроекти №8414 і № 8338. Про це повідомляє прес-служба ВР.

Голова Верховної Ради також зауважив, що серед бюджетних законів пропонується завершити питання по ЦВК, зокрема про виділення коштів для кібербезпеки.. «Потім пропонується перейти до бюджетного кодексу, але для того, щоб ми змогли розглянути бюджет, нам потрібно проголосувати, щоб ми продовжили вечірнє засідання до завершення розгляду бюджетних питань», – уточнив він.

Андрій Парубій попросив до другої години дня подати правки до податкового кодексу, щоб профільний комітет з другої до четвертої зміг провести засідання, оскільки цей документ є ключовим. Він також висловив сподівання, що «після обіду, коли будуть подані всі правки і буде рішення комітету, буде можливість перейти до розгляду податкового кодексу і потім до прийняття бюджету».

Голова Парламенту вважає, що за умови злагодженої і системної роботи бюджет буде ухвалено швидко. «Я думаю, що в тому усі зацікавлені, щоб відбулася якісна дискусія, і щоб ми не затягували процес в ніч», – підкреслив він і додав, що «усі фракції, усі групи і всі народні депутати в тому зацікавлені і об’єднаються навколо логіки цього дня».

 

Перейти до вмісту