Ви тут:
Суспільство Україна 

Українська армія отримала нове озброєння

Озброєння української армії сучасною зброєю і технікою – наша відповідь на істерії і провокації РФ проти України. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сьогодні під час передачі військової техніки та зброї військовим на «Київському бронетанковому заводі».

Українські військові отримали 70 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, модернізовані танки Т-72, нові БТР-3, високоточні протитанкові комплекси «Стугна-П» та «Корсар», мобільну РЛС кругового огляду «Дельта», новітні броньовані автомобілі «Варта» та «Новатор», а також 82-мм міномети українського виробництва.

За словами Секретаря РНБО України, танк Т-72 – це бойова машина, яка пройшла глибоку модернізацію, що дозволяє ефективно використовувати його в умовах сучасного бою. «Дуже гарно показав себе на сході вітчизняний БТР-3, який був серйозно допрацьований після використання у бойових умовах, що дозволило значно збільшити ефективність його застосування та досягти високої точності ведення вогню з усіх видів озброєння», – зазначив він.

«Потужні, ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси виробництва КБ «Луч» відомі далеко за межами нашої країни і мають великий попит на зовнішніх ринках озброєнь», – заявив Олександр Турчинов, додавши, що, зокрема, «Стугна-П» не поступається «не лише російським, але й європейським та американським аналогам».

Він повідомив, що лише за 3 квартали поточного року підприємства ДК «Укроборонпром» передали українському війську «понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки, з них понад 2000 одиниць – нове та модернізоване озброєння». «Мова йде про бронетанкову, морську та авіаційну техніку, ракетне-артилерійське озброєння, системи протиповітряної оборони, засоби зв’язку та радіоелектронної боротьби», – зазначив Секретар РНБО України, висловивши сподівання, що темпи забезпечення новою зброєю та військовою технікою нашої армії та інших силових структур не повинні зменшитись і в наступному році. «Сподіваюся, це знайде своє відображення в Державному оборонному замовленні на наступний рік, та в бюджеті, який найближчим часом має бути затверджений в парламенті», – додав він.

Окрім того, Турчинов зазначив, що над виконанням державного оборонного замовлення активно працює і недержавний сектор оборонно-промислового комплексу. «Прикладом цього є броньовані машини «Варта» і «Новатор», та 82-мм міномети, які ми сьогодні передаємо військовим», – зазначив він, підкресливши, що «Новатор» за характеристиками «є найбільш швидкісною та маневреною бронемашиною серед тих, що сьогодні перебувають на озброєнні». Секретар РНБО України також повідомив, що нові українські 82-мм міномети мають зменшену вагу та підвищені експлуатаційні характеристики за рахунок використання у конструкції спеціальних сплавів при високій дальності та точності враження цілей.

Перейти до вмісту