Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна в чотири рази збільшила імпорт свинини

З огляду на середньомісячну активність ввезення свинини протягом другого півріччя, її сукупний річний імпорт може досягти 30 тисяч тонн, повідомили в Асоціації свинарів України.

Україна в січні – жовтні збільшила імпорт свинини до 23,4 тисячі тонн на загальну суму 43,2 мільйона доларів. Це в чотири рази більше від показників за весь минулий рік. Про це у вівторок, 13 листопада, повідомили в Асоціації свинарів України, пише Кореспондент.
Відзначається, що імпорт свинини в цьому році пожвавився внаслідок скорочення внутрішньої пропозиції, що призвело до підвищення внутрішніх цін, порівняно з цінами на свинину іноземного походження. При цьому, за словами експертів, з огляду на середньомісячну активність ввезення свинини протягом другого півріччя, її сукупний річний імпорт може досягти 30 тисяч тонн.
“Згідно з даними митної статистики, в червні імпортна активність істотно пожвавилася, порівняно з початком року, а з другої половини року в Україні щомісяця надходило 3,5-4 тисячі тонн свіжої, охолодженої і мороженої свинини. З урахуванням цього, при збереженні поточного рівня активності імпортерів річні обсяги поставок свинини можуть “впритул” наблизитися до позначки 30 тисяч тонн”, – відзначили експерти.
У той же час, внутрішні закупівельні ціни на свинину в живій вазі на початку листопада знизилися, це, як повідомляють експерти, може дещо послабити інтерес українських операторів до імпортної продукції.
В асоціації додали, що розширилася товарна структура імпорту свинини. Так, у цьому році п’яту частину від загального імпорту свинини склали охолоджені напівтуші, ще 28% припало на охолоджену свинину в елементах. Крім того, менше половини від загального товарного експорту довелося на морозиво м’ясо свиней, іншого обваленого замороженого м’яса свиней (триминг, обвалена корейка, шия, лопатка або окіст).
Перейти до вмісту