Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна та Німеччина розвиватимуть співпрацю у сфері соціального забезпечення

7 листопада у приміщенні Міністерства соціальної політики України відбулася церемонія укладання Угоди між Україною та Федеративною Республікою Німеччина про соціальне забезпечення та Домовленості  щодо реалізації Угоди між Україною та Федеративною Республікою Німеччина про соціальне забезпечення.

Від імені України Угоду про соціальне забезпечення та  від імені Кабінету Міністрів України Домовленість щодо реалізації Угоди між Україною та Федеративною Республікою Німеччина про соціальне забезпечення підписав Міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляють у Мінсоцполітики.

Від імені Федеративної Республіки Німеччина Угоду про соціальне забезпечення та Домовленість від імені Уряду Федеративної Республіки Німеччина підписав Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН  в Україні д-р Ернст Райхель.

Предметом правового регулювання Угоди  для України є загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, для виплати пенсій та іншої грошової допомоги; загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Предметом правового регулювання Угоди для Федеративної Республіки Німеччина  є страхування у разі нещасного випадку для виплати пенсій та іншої грошової допомоги; пенсійне страхування; додаткове страхування працівників гірничо-металургійних підприємств; забезпечення за віком для фермерів.

Метою укладення Угоди між Україною та Федеративною Республікою Німеччина про соціальне забезпечення є розвиток взаємного співробітництва у сфері соціального захисту і врегулювання питань соціального забезпечення громадян України та Федеративної Республіки Німеччина.

Укладання Угоди є першим кроком на шляху до  її імплементації.

Наступним кроком є здійснення внутрішньодержавних процедур для набуття нею чинності. В Україні Угода підлягає ратифікації Верховною Радою України.

Перейти до вмісту